Thailand - Dag 11

Efter att bara ha legat vid poolen i två dagar nu var vi sugna på lite mer äventyr så under frukosten satt vi och pratade om vad vi skulle hitta på idag. Vi pratade bl.a. om att åka till en strand som heter Freedom Beach… Tur att mormor inte pratar så tyst för plötsligt kommer det fram en man och frågar om vi är sugna på att hänga med dom, plus en familj till dit. Så, så fick det bli.

Freedom Beach är en ganska liten och jättefin strand som ligger lite öde och som man endast når med båt. Det går alltså inga vägar dit vilket gör att där är ganska lugnt och skönt. Själva stranden är omringad av en stor och grön djungel.

Vi tog en longtail-båt dit som tog ca 45 minuter. Annars brukar det fläkta rätt gott när man åker båt ute på havet men idag har det varit galet varmt! Närmre 50 grader! Alla satt och svettades fast vi var mitt ute på havet. Fyfan.

När vi började närma oss land kunde vi knappt vänta tills båten stannat innan vi alla var i vattnet och sen låg vi där resten av dagen.

Precis som både på Koh Kai Nok och Leam Singh var vattnet här alldeles klart och fullt med fiskar. Här var vattnet dessutom helt klargrönt och med lite ”korallrev” här och var. Perfekt för att både snorkla och bada på samma ställe. Jag hörde från någon att sanden här inte kunde bli lika brännhet som på alla andra ständer men den personen måste nog ha fel på sina trampdynor eller något för sören vad det brände under fötterna.

Koh Kai Nok var verkligen ett paradis men detta är inte långt ifrån alltså, dessutom kostar det bara en tredjedel så mycket att ta sig till Freedom som till Koh Kai Nok så denna strand får 5 poäng av 5 möjliga. Att det dessutom inte stack i skinnet när man badade ger väl ca 1miljon extra pluspoäng.

Så på denna underbara strand spenderade vi ca 4 timmar, eftersom att det nästan aldrig slår fel och alltid börjar regna vid 3 tiden hade vi redan bestämt att vi skulle åka hem då, men idag har det varit helt underbart väder. Blå himmel och inte en regndroppe har fallit.

Nu ska vi gå och äta middag… Tror bestämt att det blir pasta bolognese på H.C Andersen, som Isac för övrigt inte vet vem det är… hahah.
Klartslut kaffesprut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0