23/4 2009

Idag är det lite bättre med träningsvärken, så idag kan jag i alla fall röra mig utan att skrika av smärta varje liten rörelse.

Som vanligt vaknade jag upp långt innan min kära pojkvän. Alltså jag förstår inte hur man kan sova så mycket som han gör.
Det ända han gör om dagarna är fan att sova, jag tror NÅGON borde skaffa sig ett jobb! Eller åtminstone ett intresse, haha.

Men idag lyckades jag i alla fall får upp honom någorlunda i tid så vi packade lite fika och åkte ut till kåphultssjön med hundarna.
Det var aslänge sen jag va där så först hitta vi inte dit, och när vi väl hitta dit så va där inte alls lika fint som jag mindes det.
Lite tråkigt faktiskt... Men det blev bra tillsist ändå :)
Vi satt där på bryggan, solade och mös med fika medans hundarna fick springa runt och bada. mysmysmys.

Tänkte lite på framtiden om vi en dag kommer vara där med våra barn istället för två hundar, haha. Undra om det kommer va lika jobbigt?! Trots att det "bara" är två hundar får man passa dom som fan.. "Simma inte för långt ut nu" "Ta det lungt" "Ät inte av vassen" m.m. ljöd det över sjön hela tiden, haha.

Älskling åkte hem för ett tag sen för att spela fotboll...
Så nu sitter jag här ensam på mitt rum i källaren för lite kvalitetstid med min käraste. Datorn <3

Ikväll blir det nog någon form av träning igen.
Men vad får vi se. Antingen gymmet + walking med Tommy eller så blir det gympa... Den som lever får se!

22/4 2009

Dagarna bara går och går, redan onsdag igen! Om det ska fortsätta så här kommer jag ju vara död på nolltid. Illa illa.

idag har jag sån galen jävla träningsvärk så jag knappt kan röra mig alltså. fyfan. Tänk att man kan vara så jäkla otränad så att man får träningsvärk av bara några situps. Okejdå, nu va det inte situps jag gjorde, men principen, ja PRINCIPEN liksom! heheheheh.

I alla fall, efter några rastlösa timmar hemma åkte jag hem till sandra en sväng. Vi gjorde inte så mycket, bara snackade lite och sådär, och sen KÖRDE vi hem till mig igen för att GÅ en runda, haha.

Fast först fastnade vi framför tvn, kollade Joey och Vänner, lite småkul sådär, haha. Tillsist fick vi tummen ur röven och promenixade en liten runda, pratade om livet ni vet ;)

Kvällen fortsatte med lite "vinn-en-glassbox-spel". Jag vill verkligen vinna den boxen där alltså!! Glass är min passion. 
Tillsist avslutade vi kvällen med att titta på sämsta filmen någonsin, "Himlens Hjärta". Något jag absolut INTE rekomenderar att titta på.

Sen åkte hon hem och min älskade kom och bäddade ner sig i min säng <3

Thailand - dag 14

Vår sista heldag här i Thailand spenderades utan tvekan på stranden.
För att kunna njua till max var vi där nere redan vid 10, det var nästan folktomt så vi fick solstolar precis intill vattnet. Dock är det riktigt stor skillnad på hög och låg vatten här nere, så det som började med mindre än en halvmeter till vattnet slutade tillsist med 40 meter. Fast så har det vatt varje dag, men ändå. haha.

Vädret idag har i alla fall varit helt underbart, nästan som om gud (eller nån annan vädergubbe) kände på sig att det var vår sista dag här. Knappt ett moln på himeln och inte ett spår av tre-regnet. Så vi passade på att njuta så mycket som möjligt, solade badade och pratade om allt vi gjort här nere.
Vi kom fram till att vi nästan fått göra allt vi ville, utom två saker, köra jet-ski och få massage.
Så jag och Isac bestämde oss på en sekund att lägga våra sista pengar på att hyra en jet-ski. Så det gjorde vi. :)

Ooh, galet kul var det! Så där susade vi fram över vågorna med full gas.
Cilla & Jossan, ni minns hur kul det var att åka/köra snöskoter?! Det här var precis som det, bara att man inte behövde känns sig rädd för att välta och ramla av osv, så det va bara att köra på som fan.

Först åkte jag bara med Isac, men sen när vi kom i land ville Felicia och Linus såklart också prova, så morfar betalade en varsin runda till så då körde jag. Mjaaaaaao vilken känsla att bara flyga fram över vattnet. :D
Så nu vill jag ha en vattenskoter också, mohaha.

Tack vare det underbara vädret var vi kvar på stranden ända tills halv 5-5 nångång. Och sen blev det massage.
Jag tycker thai-massage ser så läskigt ut så jag vågade inte mig på det, utan det blev en timmes "oil-massage" istället för 75 kr. Ett ganska rimligt pris för massage va? ;)

För vår sista middag här i Thailand var självklart H2o ett givet val. Ooh, vad jag gillar människorna där alltså! Man vill bara krama sönder dom! Och maten, det är minnsan något av det godaste jag ätit.

Eftersom det var vår sista kväll slog vi på stort med både förrätt, huvudrätt och efterrätt.
Guuud så gott! Jag åt som vanligt "chicken with garlic and pepper". Idag provade jag med lite aioli till, det var gott, men det ska självklart vara jordnötsås till för bästa smakresultat, haha. :)

Hela kalaset, (tre-rätters-middag för 6 personer) gick loss på lite under 500 lappen. Jag är inte alls så haj på vad sånt kostar i sverige, men det måste väl ändå vara bra mycket dyrare?!

Efter vi ätit sa vi hejdå till de på H2o, nästan lite sorgligt faktiskt. Dom sa att vi var en sån underbar familj och att det hade varit jätteroligt att ha oss där, och dom hoppades på att vi skulle komma tillbaka nästa år. Jag tänker defenitivt komma tillbaka! När vet jag inte, men nån gång, och då får man ju hoppas att restaurangen finns kvar :)

Resten av kvällen sprang vi runt lite på marknaden och inhandlade några sista presenter och brände våra sista bath.

Imorgon åker vi hem, och ja, jag längtar faktiskt!
Äääääntligen ska jag få krama sönder min älskling. Ooh vad jag saknar dig! :( <3

Thailand - dag 13

Efter en hel dag utan sol och bad var det självklart stranden som gällde idag.
Förmiddagen bjöd på strålande sol och underbart väder och vi solade och badade för fullt.

Vid halv 2 tiden började det bli lite mulet och blåsa massa. Perfekt för paraglide flygning. Vi såg några som flög sånt i början på vår semester och Isac sa direkt att det där va något han ville göra. Men sen har vi inte sett till dem, så idag när de började flyga igen var det självklart att Isac skulle göra det.

1500 bath fattigare flög han sedan många många meter upp i luften efter en båt. På köpet fick jag åka motorbåt för att kunna fota han :) Dock har jag ingen bra zoom på min kamera så det blev ju inga HÖJDAR (höhöhö) bilder precis. Men men.
Efter Isac flögit var det Linus tur... Och jag hade inte en tanke på att göra det. Men när vi väl kom i land började han gubben som hade det att tjata som fan, och trots att jag är galet höjdrädd ville en liten del av mig göra det.

Så ja, en stund senare var även jag uppe i luften och seglade. Och WOW vilken upplevelse. När jag väl va där uppe släppte räddslan och det var bara häftigt. Det kändes som om man såg ut över hela Thailand, haha. Det ända som va lite läskigt var när man skulle landa. Det kändes som om man sjönk jättesakta, men när det var ca 2 meter kvar till marken märkte man att man inte alls gjorde det så det blev en jäkla duns ner i marken. Jäklar vad ont det gjorde i fötterna! Men jag överlevde :)

På kvällen var vi galet sugna på pizza så vi bestämde oss för att gå ut lite utanför Kamala "Centrum" och se om där fanns nått gott matställe. Efter mycket letande hittade vi verkligen det perfekta stället, med billig pizza! Så vi gick in och satte oss och efter ca 5 minuter blev det strömavbrott. Och denna gången va det inget 2 minuters strömavbrott som det brukar bli dagligen här. Efter 15 minuter hade fortfarande inte kommit tillbaka, och eftersom de inte kunde göra pizza utan ström bestämde vi oss för att gå nån annan stanns.

Efter många om och men blev det mat hos vår kära dansk. Han var nästan den ända i hela kamala som kunde göra mat utan ström, så där va heeeeeeelt fullt med folk och det tog 40 minuter innan vi fick maten. Men, den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge...

Och, ungefär 2 timmar efter strömen gott kom den äntligen tillbaka!

En glass om dagen är bra för magen!


Trots att jag är mer eller mindre ledig varje dag hinner jag ändå inte med att göra allt jag vill/måste. Dagarna bara springer i väg!

Idag har jag äntligen fått tummen ur röven och ringt till körskolan och bokat körlektioner. Bokade en redan imorgon, men lika snabbt som jag bokat den ringde jag och avbokade igen. Alltså jag vet inte vad det är med mig, men jag känner VERKLIGEN INTE (ja det är tillome så att det krävs stora bokstäver) för det här. Men ibland måste man (eller måste man det?!) göra saker som man inte känner för. Så på måndag ska jag i alla fall köra. Förhoppningsvis.

Nu ikväll har jag faktiskt varit duktig och tränat. Jag vet inte hur längesen det va sist, men längesen i alla fall, men idag lyckades tommy få med mig bort till gymmet :) Vi körde först en timmes styrketräning, så nu kan jag inte röra min armar :( haha. Sen powerwalkade vi i 30 minuter. Han har gått ner 3 kilo sen han kom hit (typ 4 veckor sen), så man kanske ska börja träna mer med han, haha.

För utom ovannämnda saker har jag inte gjort nått vettigt alls.
Och nu sitter jag här nöjd och belåten. Hittade till min stor förtjusning glass i frysen innan. Mamma hade tydligen handlat av glassbilen. Lyckan va total!  Det gjorde min kväll!
Att jag dessutom kunde äta den med gott samvete var ju som grädde på moset!  Så i natt sover jag nog gott :)

Sömning Söndag

Alltså jag har bara varit hemma lite mer än en vecka men det känns som om jag varit hemma i en evighet och jag vill redan tillbaka till underbara Thailand. Vi kollade på det vi filmat där nere innan i kväll, och ååh, längtade man inte tillbaka innan så gör man ju det nu i alla fall. Så efter Turkiet ska jag bara spara spara alla mina pengar så jag kan åka dit igen. haha, vi får väl se hur det går. Kanske ska börja med att spara pengar till alanya ja...

I alla fall, som ni kanske förstår på rubriken så har det varit en sömning söndag. Somnade inte för ens 6 imorse, efter att ha flängt runt i andersberg och letat efter Tommy, ja ni läste rätt, ANDERSBERG! Fråga mig inte hur han hamnade där, haha.

Sen vaknade jag igen vid 1, va vaken några timmar och sen gick jag och la mig igen vid 4 och sov några timmar. Det behövdes verkligen! Jag har sovit alldeles för lite de senaste nätterna men nu känner jag mig lite mer utvilad, men snart blir det sängen igen och sen upp klockan 9 imorgon för jobb. Haha, intressant att läsa om hur mycket jag sover va?!

Imorgon börjar i alla fall livet på "riktigt" igen efter tre veckors paus. Om man nu kan ta paus från sittliv?! haha, men imorgon börjar alvaret igen då, dags att ta tag i körkortet, pluggandet, fotandet och hemsidan som jag gör istället för praktik.

ouh, nu blev jag deprimerad när jag tänkte på allt det där. Bara massa måsten och ansvar, men jag tror det är dags att vänja sig kanske. Det är antagligen ungefär såhär resten av mitt liv kommer se ut skulle jag tro.

Nej, klart slut!

JOBBig lördag

Jaha, det gick ju lite sisådär med bloggen denna gången också.. Men jag har varken tid eller lust att sitta vid datorn.
Men jag ska i alla fall lägga in alla inlägg från Thailand sen, och sen ska jag väl försöka att fortsätta skriva lite då och då.

Just nu sitter jag i systers lägenhet och kollar lite smått på robinson. Har inte sett nått avsnitt innan av denna säsongen så jag är inte så insatt men lite spännande är det ändå.

Funderar på att snart gå och dö eller nått några timmar, sen är det dags för jobb. IGEN. Tvingade iväg mig själv till jobbet innan idag vid halv 3-tiden trots en helt galen huvudvärk. (Som kan bero på gårdagens bravader.) Mina fyra timmar på jobbet var nog de längsta timmarna jag vatt med om. Varje minut kändes som en evighet och huvudet bara dunkade och dunkade i takt med varje sekund. Men Danny va snäll så jag fick städa lagret istället för att stå i kassan. Lungt och skönt! Dessutom fick jag gå hem en timme tidigare! Puss på det!

Som jag skrev tidigare så är det dags för jobb sen igen. Karin ringde och frågade om jag inte kunde tänka mig att jobba inatt också, och efter lite funderingar så fick det bli så. Jag menar, jag har ju ändå inget bättre för mig. En lördags-hemmakväll är ju precis som vilken annan kväll som helst i veckan för mig.
Så kl 1 är det dags att bege sig till jobbet igen för tre timmars jobb till. Men innan det så måste jag försöka sova lite, jag tror inte jag får städa lagret i natt igen. haha.

Så, GODNATT!

Thailand - dag 12

Idag bestämde sig mormor och morfar för att det var dags att uppleva lite mer av Phuket än bara sol och bad.
Så för 2000 bath, ca 500 svenska kr, fick vi en heldag med en tuk-tuk som tog oss precis vart vi ville.

Vi började med att åka och kolla på elefanter, och man fick även rida om man ville det. Men det var fett varmt så ingen va sugen på att sitta och svettas på en elefant i 45 minuter, så vi åkte vidare. Toggisen tog oss vidare till en "ap-cirkus". Vi betalade en fet summa för att få konmma in, och väl inne ville man bara gå ut igen. Jag tyckte så himla synd om de stackars aporna. Där satt dom fastkedjade med en 1 meter lång kedja och gjorde bakåtvolter på stället bara för de va så rastlösa, några andra apor satt inburade i en 1x1m bur. usch det gjorde ont i hjärtat att se. Så detta är verkligen inget jag rekommenderar!

Efter detta vill vi "barn" helst av allt bara åka tillbaka igen för att bada och sola, alltså det var galet varmt denna dagen också, fast man satt i skuggan svettades man så solen rann, så ja, helst av allt hade man legat i vattnet hela dagen.

Men istället fortsatte vi vår färd för att se "Big Buddah" som är en 45 meter hög Buddah figur. Dock vet vi inte om det där med 45 meter stämmer för den är verkligen galet stor... Men i alla fall, det var häftigt att se!
Precis jämte låg även ett tempel som vi besökte, innan vi fick gå in var vi tvungen att ta på oss en sarong för att täcka våra bara ben, och lägga en sjal över axlarna.

Inne i templet satt munkar och folk som bad, det doftade gott av rökelser. Det var en mäktig känsla, och allt ihopa det här var faktiskt häftigt att ha upplevt.

Som sista etapp på vår rundtur åkte vi till Phukets största tempel, Wat Chalong. Även detta var häftigt att se! Så stort, så mycket guld och så vackert!

Dock passar nog sånna här utflykter bättre än dag då solen väljer att inte titta fram. Jag har nog aldrig upplevt sådan värme tidigare, eller jo, på bastuviftningen, hahah, men inte "utomhus" i alla fall!


Thailand - Dag 11 del 2

Okej, jag skulle aldrig skrivit det där om regnet. Precis när vi bestämt oss för att gå började regnet falla… Dessutom blixtrade och åskade det som sören så vi vågade inte gå med paraplyerna uppe… Blöta och fina kom vi fram till restaurangen där det mycket riktigt blev pasta bolognese.

Efter vi ätit trotsade vi regnet igen och gick en sväng på någon slags festival/marknad som började igår här i Kamala. Där var massa fint och dessutom himla billigt så där får det bli en shoppingrunda imorgon för mina sista pengar. Okejdå, det är fortfarande ett tag tills vi ska hem, men jag har i alla fall börjat räkna ner dagarna…

På tal om dagar som är det min kära pojkväns födelsedag idag. Känns lite tråkigt att inte kunna vara med och fira honom, men han får väl se det med den ljusa sidan. Jag kommer ha feeeeeett mycket presenter med mig hem ju. :)
Puss på dig älskling! <3

Och på tal om älsklingar, haha, så saknar jag mina kära vänner ett stycke också! Vi får allt se till att ordna till en sammankomst när jag kommit hem. Vi kan väl ändå inte vara utan varandra i 10 veckor?!
Och förresten, visste ni om att vårt påsklov börjar IMORGON och inte nästa vecka?! Jag trodde bestämt att det var nästa vecka för det är vad alla andra har sagt… Så nästa vecka tar jag påsklov. Går man på JB så gör man ju, dessutom är jag ju här nu så jag har inte tid at fira påsk nu, mohahah.

För övrigt så funkar det trådlöda Internet fortfarande inte, och innan när vi var och pratade med dom skyllde han på regnet. Haha, det har inte funkat som det ska på snart en vecka och så vitt jag vet har det inte regnat speciellt mycket innan?! Dessutom så fick vi förklara ungefär 4-5 gånger innan han förstod vad vi menade, och sen när han kom till vår bungalow och skulle kolla fick vi dra hela ramsan en gång till. Men tillsist lyckades vi få han att förstå att vi har TRE datorer, inte EN, så imorgon, förhoppningsvis, kommer vi få en router så att alla kan vara inne på internet samtidigt.

Så ja, imorgon om allt står rätt till så kommer det förhoppningsvis upp bilder när jag har tid att vara inne lite längre..

Bye bye!

Thailand - Dag 11

Efter att bara ha legat vid poolen i två dagar nu var vi sugna på lite mer äventyr så under frukosten satt vi och pratade om vad vi skulle hitta på idag. Vi pratade bl.a. om att åka till en strand som heter Freedom Beach… Tur att mormor inte pratar så tyst för plötsligt kommer det fram en man och frågar om vi är sugna på att hänga med dom, plus en familj till dit. Så, så fick det bli.

Freedom Beach är en ganska liten och jättefin strand som ligger lite öde och som man endast når med båt. Det går alltså inga vägar dit vilket gör att där är ganska lugnt och skönt. Själva stranden är omringad av en stor och grön djungel.

Vi tog en longtail-båt dit som tog ca 45 minuter. Annars brukar det fläkta rätt gott när man åker båt ute på havet men idag har det varit galet varmt! Närmre 50 grader! Alla satt och svettades fast vi var mitt ute på havet. Fyfan.

När vi började närma oss land kunde vi knappt vänta tills båten stannat innan vi alla var i vattnet och sen låg vi där resten av dagen.

Precis som både på Koh Kai Nok och Leam Singh var vattnet här alldeles klart och fullt med fiskar. Här var vattnet dessutom helt klargrönt och med lite ”korallrev” här och var. Perfekt för att både snorkla och bada på samma ställe. Jag hörde från någon att sanden här inte kunde bli lika brännhet som på alla andra ständer men den personen måste nog ha fel på sina trampdynor eller något för sören vad det brände under fötterna.

Koh Kai Nok var verkligen ett paradis men detta är inte långt ifrån alltså, dessutom kostar det bara en tredjedel så mycket att ta sig till Freedom som till Koh Kai Nok så denna strand får 5 poäng av 5 möjliga. Att det dessutom inte stack i skinnet när man badade ger väl ca 1miljon extra pluspoäng.

Så på denna underbara strand spenderade vi ca 4 timmar, eftersom att det nästan aldrig slår fel och alltid börjar regna vid 3 tiden hade vi redan bestämt att vi skulle åka hem då, men idag har det varit helt underbart väder. Blå himmel och inte en regndroppe har fallit.

Nu ska vi gå och äta middag… Tror bestämt att det blir pasta bolognese på H.C Andersen, som Isac för övrigt inte vet vem det är… hahah.
Klartslut kaffesprut!

Thailand - Dag 10

Denna dag spenderades i princip på samma sätt som igår… Först stektes det fläsk vi poolen i några timmar och när klockan slog 3 så toggade vi in till Patong för att hämta våra glasögon. Jag är nöjd, jag ser saker som jag aldrig sett förr, haha. Jag trodde inte jag var SÅ snygg, men oj oj, där ser man! ;) mohaha.

Sen blev det några timmars shopping på stan också. Jag lyckades inhandla hela 7 saker till mig själv, plus lite presenter. Alltihopa för under 700 kr. Okejdå, det där var kanske lite slöseri med pengar för det var väl egentligen inget jag jättegärna ville ha, utan man köper mest för att det är billigt. Lite dumt kanske, men det är ju lätt att vara efterklok.

Sista slutspurten gjorde vi efter vi ätit i en liten affär där dom hade prydnadssaker/souvernier/inredningsaker/konstverk, ja vad man nu vill kalla det, haha. Det hela började med att morfar köpte nån tyglapp att hänga på väggen och sen var allt i gång. Hon sprang fram och tillbaka i affären som en galning, sa priser, plockade fram, plockade ner och alltihopa fram och tillbaka ett bra tag. När vi kom ut på gatan igen var vi totalt ca 4000 bath fattigare, vilket är ca 1000 svenska och ganska mycket pengar för en thailändare och speciellt för en sån liten affär. Så hon stängde nog ner sen, hahah.

Lyckliga över våra fynd toggade vi tillbaka till kamala där resten av kvällen spenderades med att spela skitgubbe och kotten. Det kom även över en nisse för att fixa vårt internet men han lyckades inte så istället fick vi en lång nätverkssladd. Så nu funkar det! Skit bra! Det ända problemet är att vi har 3 datorer, inte en…

Så nu ligger jag i soffan och skriver detta och väntar på att Isac ska blir klar så jag kan få låna internet lite…
4 hela dagar kvar här nu då…

Thailand - Dag 9

Om en vecka vid den här tiden är vi hemma och jag ligger antagligen och myser med min älskling. Jag längtar! Om han bara hade varit med här hade jag nog inte haft en tanke på att vilja åka hem, för här är verkligen helt underbart! Men, det är som sagt riktigt jobbigt att vara utan Tim. Speciellt nu när internet inte funkar som det ska så vi inte ens har kunnat prata med varandra… Men men, jag överlever väl!

Vi gör inte allt för mycket på dagarna… Idag har vi legat och stekt vid poolen till 3, sen blev det mat på vårt favoritställe nr2 på stranden och sen begav vi oss bort till kamalas lokala fredagsmarknad.

Där finns det miljontals fina klänningar, linnen m.m. men allt är fan i minime-size. Om jag hade haft samma storlek som Felicia hade jag nog behövt 3 extra resväskor med mig hem, men nu får jag istället bara titta och ”längta” eller tvinga Felicia att köpa det istället, haha. Nej men det är lite tråkigt faktiskt för här finns massa fint. Istället köpte jag bara massa presenter…

Efter marknaden gick vi och åt på en restaurang som heter H.C Andersen här i Kamala, som finns på de flesta turistställena runt om i Europa… Där har dom bl.a. svensk mat såsom potatis med köttbullar och brunsås, pyttipanna m.m., dansk mat, t.ex. pölse och sen har dom även pizza och thaimat m.m. så där finns något för alla. Jag, Isac och Linus körde thaimat som alltid… Är man i thailand så är man ju! Vi skulle se vem som kunde äta mest stark sås, och satan i gatan vad det brände i munnen. Hahah. Och nån dricka hade vi inte kvar…

Resten av kvällen spenderades med att spela kort, eftersom internet fortfarande inte funkar… Isac tog sig en stänkare också å nu sover han nog gott. Hahah. Mööö.

Mardröm

För någon natt sen hade jag världens hemskaste mardröm...

Jag drömde att tim dog. Jag vet inte hur när och varför men han var i alla fall död och mitt liv gick typ under. Jag orkade inte göra nånting. Jag bara grät och grät hela tiden, och det var så jäkla hemskt!

Tillslut vaknade jag gråtandes och hela min kudde var blöt. Fast jag var vaken fortsatte bara tårarna rinna och jag kunde inte somna om igen. Det värsta var att jag inte bara kunde hoppa närmre dig och känna att du var nära som jag brukar göra.
usch, det är verkligen jobbigt att vara utan varanndra såhär när man är van vid att nästan träffas dynget runt, haha.
l.
Jag vill aldrig mer vara utan dig älskling, du är mitt allt! <3


Thailand - Dag 8 del 2

Nu är klockan snart 22 här och internet funkar igen. Under kvällen har det hänt mycket, strax efter jag skrivit det förra inlägget kom det ”några” (tillslut var dem väl 10 stycken) som skulle fixa mormor och morfars AC i deras bungalow.

Det hela slutade med att det blev kortslutning eller något och all ström försvann i både deras och vår lilla hydda. Efter lite mer än en timmes fifflande hade de fortfarande inte lyckats fixa varken AC:n eller elen så vi fick huxflux flytta in i en varsin ny bungalow. Så nu sitter jag här i vår nya och skriver. Denna är mycket mysigare och rymligare så här skulle jag kunna stanna.

Vid 7 tiden gick vi bort till skräddaren för att hämta min klänning, provade den igen för att kolla att allt var bra och den var perfekt! Jag är nöjd. Sen blev det middag på samma ställe för tredje gången på 8 dagar. H2o heter stället som är en mysig liten restaurang uppe på ett tak här i kamala, verkligen ett ställe jag kan rekommendera. ”Personalen” som endast består av två kvinnor och en liten springpojke är riktigt trevliga och maten är underbart god. Stark men god! Idag fick vi gratis efterrätt, IGEN! Är man stammis så är man ;) haha. Friterad banan med glass idag också. Gooott!

Imorgon blir det en sista lång sovmorgon sen ska det minnsan inte sovas bort en sekund här nere!

Thailand - Dag 8

Idag har vi varit här i underbara thailand en vecka. De första dagarna gick riktigt sakta och det kändes som om två veckor nästan skulle bli för mycket, men nu när vi bara har en vecka kvar här önskar man att man kunde sakta ner tiden lite. Det är så mycket man vill se och göra, men tiden räcker inte till.

Men idag har vi (jag, Isac, Linus & Felicia) i alla fall varit på Leam Sing beach, som beskrivs som en av Phukets finaste ständer. Strand som strand säger mormor & morfar och stannade kvar i kamala. Helst av allt hade de nog legat hemma i Mellby om dom fick bestämma… Men i alla fall, leam sing ligger ca 5 km från kamala så vi tog en tuk-tuk dit för 125 kr för fyra personer. Helt okej. Vi bestämde en tid med chauffören när han skulle komma tillbaks och hämta oss också för 125 kr till.

När vi kom dit fick vi börja med att gå nerför en smal och brant stig genom en ”djungel” för att nå stranden som är lite undangömd. Precis som igår är det svårt att med ord och bild beskriva hur vackert där var, men man kan i alla fall få ett hum genom att se bilderna, men som sagt, det är egentligen något man måste uppleva för att förstå! Det dumma är bara att vattnet är så jäkla salt (som det är överallt här) att det sticker i skinnet över hela kroppen på en. Men man står ut. Vi solade, badade och klättrade i berg. Jag lyckades skada mig för femte gången på bara 8 dagar. Denna gången köttade jag in min hand i en jättevas sten så jag fick ett sår mitt i handen. Jag är nog rätt klumpig faktiskt som Tim brukar säga, haha. Men heter man Linn så gör man.

Vid tre tiden igen kom den dagliga regnskuren så det var bara att packa ihop sig och sätta sig på den ända restaurangen på leam sing beach och vänta på ”toggen” som skulle komma kl 4. Vid halv 4 bestämde vi oss för att gå och kolla om han kanske hade kommit ändå bara för att det regnade, och det hade han minnsan. När vi kom fram till tuk-tuken viftade han med vår rumsnyckel. Alla trodde att det var någon av oss som lämnat in den i deposition eftersom vi skulle betala när vi åkte hem men det visade sig att så var det inte. Antagligen hade någon av oss, antagligen jag, tappat nyckeln på vägen dit. Sikken jäkla tur att han hittade den, och framför allt att han gav tillbaka den! Han kunde lika gärna länsat hela vårt rum…

Och nu är vi tillbaka på hotellet igen, klockan är strax över 5 och internet funkar fortfarande inte så jag sitter här och skriver i ett word-dokument idag igen. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det skräddaren och sen mat. Skriver kanske mera senare. Hejdo!

Thailand - Dag 7

Idag har vi som sagt varit på en utflykt som vi bokat genom ving. Det bar av till ön koh kai nok öster om phuket.

Färden började med buss från kamala vid 8 tiden, vi korsade phuket och efter drygt en timmes bussfärd var vi framme vid hamnen på phukets östra sida. Här var inte alls lika fint som på den västra sidan och vi började bli lite oroliga för vad vi egentligen hade betalat för.

Men det var verkligen inget att oroa sig för, efter ca 20 minuters färd med en speedboat rakt ut på havet skymtade vi en ö. Jag vet inte vad jag ska säga... Där var helt galet fint! Helt kristallklart turkost vatten, kritvit pudersand och blå himmel. Vi tog nästan 1000 bilder under dagen, och som man brukar säga en bild säger mer än 1000 ord, men alltså denna gång säger inte ens bilden hälften så mycket som verkligheten. Detta är verkligen något man måste uppleva, känna och se med egna ögon!

Jag låg och plaskade i vattnet med alla fiskar hela dagen, gick knappt upp ur vattnet för att dricka… Jag kunde verkligen inte slita mig, det var så häftigt! Men vid 3 tiden var jag så illa tvungen för då var det hemfärd igen. Väl i land och på bussen somnade jag direkt och sov hela resan hem…

Tillbaka på hotellet blev det att snabbt hoppa in i duschen och fixa sig inför kvällen. Middag med hela ”bendt-bil gänget” stod på schemat. Dom bjöd på allt så det var bara att äta och dricka och se glad ut. Jag passade på att prova lite olika drinkar som lät smarriga, vaddå liksom, gratis är ju gott! Ja, maten var också god. Det var buffé och det fanns massor att välja på. Allt från ”sea-food” till spaghetti och köttfärssås.

Det var en trevlig kväll så länge det varade, men vid lite innan 10, innan alla SMÅBARNSfamiljer och 70+ människor åkt hem var det dags för oss att lämna tyckte mormor och morfar. Så det var bara att lyda och åka hem…

Och nu sitter jag här och skriver, i ett word-dokument, då vårt internet bestämt sig för att strejka. Dumt! Så får lägga upp detta på bloggen senare… Ska kolla igenom lite bilder av alla från idag och sen blir det väl sängen. Satsar på 10 timmars sömn i natt. God natt!

Thailand - Dag 6

Största delen av denna tisdag har spenderats i Patong, (eller kartong som morfar säger, haha) som ligger ca 1,5 mil från Kamala. Patong är en av phukets största städer och är väl lite som en dröm för shoppingälskare. Först och främst är där ett jättestort shoppingcenter som heter Jungceylon som består av 2 st, 3-våningshus fulla med affärer.

Så där blev det lite inhandlat… Ett par ”klack-skor” till balen 60 kr, ett par gladiatorsandaler 130 kr, en kjol 150 kr, ett par shorts 40 kr, en t-shirt till tim 40 kr och ett par billabong-shorts för 75 kr. Alltihopa för under 500-lappen. En ganska billig shoppingdag faktiskt. Eller vad säger ni?
Sen finns det ju massor av affärer ute på gatorna fulla med allt man kan tänka sig, men det är alldeles för varmt på dagarna för att orka med att gå där. Och på kvällarna är det ju läggdags vid 9….

Efter en lång dag i Patong tog vi en tuktuk eller toggen, som morfar säger, (ja, han har ett eget språk, haha), tillbaka till kamala för att hämta min balklänning. Men jag var inte riktigt nöjd med den så han ska fixa lite småändringar och så är den förhoppningsvis färdig på torsdag. Det får man ju hoppas i alla fall för på fredag åker skräddaren, som är indisk och har en svensk fru fall någon vill veta, till Sverige på en liten visit.

Ikväll blir det tidig läggdags, ska upp vid halv 7 imorgon för vi ska på ”utflyckt” så att säga. Så, Good night!

Thailand - Dag 5

Idag körde vi på ett säkert kort och hängde vid poolen hela dagen. Men det funkar bra det också, och desto bättre om det regnar. Då är det bara snabbt och lätt att ta sina saker och gå 50 meter in till vår lilla hydda. Dock började det aldrig regna idag så vi var vid poolen och solade och badade och sov lite ända tills 6. Då vaknade jag av att det började bli kyligt eftersom solen började gå ner.

Vi gick in och duschade och sen blev det mat på den mysia lilla restaurangen på taket igen. Där vi åt andra kvällen.
Jag tog kyckling med vitlök, ris och jordnötssås denna gången, det var galet gott! Det bästa jag ätit här! Dock råkade dom först ge mig fel mat så jag fick in i min mat sen när alla ätit upp. Men dom kompleterade det med efterrätt, GLASS med fritterad banan. Det funkar bra som ursäkt för mig, haha.

Mätta och belåtna tillbringade vi resten av kvällen på rummet framför våra datorer, haha. Men är man nörd så är man...




Thailand - Dag 4

Imorse ringde klockan vid 8, och jag var galet trött! Somnade inte för ens runt halv 4 inatt så helst av allt hade jag legat kvar och sovit nån timme till. Men icke, det var bara upp och äta frukost och sen bege sig till stranden.

Väl framme på stranden väntade vår long-tail båt på oss som skulle ta oss ut till en ö för att snorkla... Båtturen tog ca 40 minuter och sen var vi framme. Precis som allt annat här var det en upplevelse att snorkla. Att simma med fullt av fiskar bara några centimer ifrån sig var riktigt häftigt. Vi såg massa olika häftiga fiskar, sjöstjärnor m.m. Det är ju en hel värld under vattenytan.
Dock så var vattnet mongosalt så varje litet myggbett, sår och allt sved som satan. Plus lite döda "minibrännmaneter" på det. Inte skönt. Men man tänkte inte så mycket på det för ens man kom upp igen.

När vi kom tillbaka in till land igen började det duggregna och vi förväntade oss en lika stor skur som igår så vi gick tillbaka till hotellet, men det började aldrig regna så istället blev det några timmar vid poolen. Somnade en timme, vilket nog behövdes.

Vid halv 7 tiden tog vi en tuk-tuk till Patong. Wow vilket ställe jämfört med lilla Kamala där vi bor. Dock är inte mitt sällskap här det roligaste att dra runt i patong med, men det hade verkigen vatt en tio-poängare att festa här! Och shoppa!
Men för mormor och morfar är allt som är större än laholm inget att "gå efter". Vi var i Patong ca 3 timmar, två timmar spenderade vi i en glasögonaffär och resten på donken. Kul?! Njae! Men jag köpte i alla fall ett par nya glasögon. 500 svenska kr är väl inget att klaga över. Jag behöver faktiskt ett par nya för jag gillar inte alls mina andra... haha.

Efter en riktig fartfylld tur hem med en tuk-tuk förare som nog trodde han körde rally var vi tillbaka i kamala igen lite efter 22.
Som vanligt finns det inget att göra så det blev till att chilla lite på rummet...


RSS 2.0