Gammelmormor

När jag satt och skrev det andra inlägget kom jag att tänka på en massa saker.

Som jag skrev tidigare så var min gammelmormor väldigt speciell.
Alla tycker såklart så, men min gammelmormor var verkligen speciell. Så mycket ondska och hemskheter hon sett och upplevt, och ändå var hon världens gladaste och goaste lilla tant.
Nu önskar jag bara att jag de senaste åren tagit mig mer tid att träffa henne, och lyssnat på allt hon haft att berätta.
Men nu är det för sent...

Nu har jag bara minnena kvar. Jag minns alla de gånger jag vatt sjuk och hemma från skolan när jag legat på soffan hemma hos henne och tittat på "Doktorn kan komma" och "Glamour" följt av "Keno". Jag förstod knappt va det handlade om eftersom det va på engelska, men jag gillade att vara där.

Jag minns alla gånger jag sprungit upp och ner i trappan och ringt i klockan som hängde där, och förundrats över den gamla tramp-symaskinen som stod där uppe. Och det jättestora pusslet som hängde på väggen som en tavla.

Precis som alla andra släktingar minns även jag att man aldrig fick gå hungrig. Alltid skulle det bjudas på något, om hon inte hade karameller eller kakor hemma funkade det lika bra med en rå korv. Och hon skulle alltid ge än pengar. När man skulle gå tömde hon ut sina mynt ur plånboken på bordet och räknade dem noga tills hon fick ihop 5 kr. Hade man tur kunde man få en tia ibland.

Jag minns gammelmormors goda köttbullar. Det var dom bästa! De senaste åren när hon inte orkat vara med på julafton eller firat med något annat barn & barnbarn har hon alltid fått göra ett gäng köttbullar som vi kunde ha.
Jag kommer aldrig mer få äta hennes fantastiska köttbullar.

Jag minns sista gången jag träffade henne, det va på sjukhuset och jag höll henne i handen. Jag trodde såklart att hon skulle blir bra, och att hon skulle få komma hem igen. Annars hade jag hållt hennes hand, bara lite hårdare, och lite längre...


Begravning

I fredags var det då dags för gammelmormors begravning...

Jag tror inte jag riktigt förstått det tidigare, att hon faktiskt är död och att jag aldrig kommer få träffa henne igen.

Jag har inte fällt en ända tår på de 3 veckor som gått. Inte för att jag är en känslokall människa, absolut inte. Utan jag har helt enkelt inte förstått att hon är borta. Så idag, på begravning kom allt. Tårarna bara rann och rann.
Hon var så speciell, min gammelmormor.

Begravningen var jättefin. Sara sjöng "Let it be", och precis som hon sa passar låtens budskap så bra in på min gammelmormor. Felicia och Amanda framförde "Inatt jag drömde" och "Hallelujah". De som inte redan grät gjorde det definitivt då. Så himla fint alltihopa.


Men det som gjorde mest ont på hela begravningen var när vi stod vi graven och alla skulle säga farväl, och man hör Gunborg, gammelmormors bästa vän snyfta "Min bästa vän, min bästa vän!" framme vid kistan. Det gjorde så ont i hjärtat. De måste vara det värsta som finns, att skiljas från någon som funnits vid ens sida genom hela livet och vara ensam kvar.

Efter kyrkan blev det mat på hotell freden. Precis som förra året när gammelmorfar dog blev stämmning mycket mer lättsam där, och trots att man skrattade åt alla tal och historier folk berättade fortsatte tårarna ändå att rinna emellan åt.

Älskade gammelmormor <3
God natt och sov så gott, som du alltid brukade säga.

24 september 2009

Efter 4 timmars jobb kände jag mig välförtjänt (okej, 4 timmar är ingenting, men jag måste ju ha nått som ursäkt) av lite sko-shopping. Sakt och gjort, jag och Sandra körde ut till flygstaden och skopunkten för att spendera lite pengar.
En timme senare, efter mycket provande, velande och räknanade, stuttsade jag ut ur affären som världens lyckligaste flicka, 628 kr fattigare, men 3 par skor rikare. Två par stövlar och ett par pumps. Sandra sa faktiskt att det va okej att köpa två par stövlar!

Kvällen spenderades först hemma hos Cillsan med mat, mys, skratt och idol. Sen körde jag & Sandra hem till Knäred och kvällen spårade ur totalt. Det som börjadade med några löjliga bilder i camen slutade tillsist med "live-sändning från musik direkt i Halmsstad". Jag säger bara HERREGUD!



Det kan hända att ni nångång i framtiden kommer få se vad vi hållt på med denna afton, vi ska bara överväga risken att bli årets största mobboffer först...


Romantisk middag

Idag efter att jag slitit på jobbet i 9 timmar cyklade jag hem till min underbara fru för att äta en romantisk middag.

När jag knackade på dörren vad det ingen som öppnande så jag smög in ändå.
Det doftade alldeles ljuvligt i hela lägenheten och det var fullt med tända ljus. På bordet stod en stor gryta med något som liknande... SPYA! Mysighetsnivån sjönk drastiskt och en kort sekund funderade jag på att snabbt smita ut innan hon upptcäkte mig och sen ringa och säga att jag fått förhinder...

Men, tänkte jag, inget kan väl vara värre än pappas morotsstuvning så jag stannade snällt kvar. Och vilken tur!
Till förrätt blev det små cocktail-tomater och bröd, till huvudrätt (spyan) blev det makaronisoppa a la Cilla. Tro det eller ej, men den var makalöst god. Även om den mer liknade makaronipudding än soppa, men fy så god!
Efterrätten som bestod av chokladglass med diverese McDonalds toppingar avnjöts framför tvn Rickard Olssons program "Vem vet mest?" "Tinas cookalong" och "Svenska Hollywoodfruar".
Slänger kankse in några bilder på hela kalset imorgon!

Perfekt måndagskväll! Om två veckor ska vi cooka-long med Tina! Undra om det blir lika gott som makaroni"soppan"?!

Nu är klockan egentligen alldes för mycket, jag måste sova!
Imorgon blir det minnsan ingen sovmorgon, upp kl 7, och sen blir det jobb 8-16.30. Så tidigt har jag inte vatt uppe på 100 år..

Så, godnatt!

En helt vanlig lördagskväll

Idag har jag hunnit med att åka buss i 2 timmar, jobbat 4 timmar, tittat på 1 avnitt satc och sovit 2 timmar.
Nu blir det pizza och mys framför tvn. Perfekt lördagskväll! Dessutom bytade jag bort mitt pass imonbitti kl 9, så jag börjar 17 istället. Jag tackar inte nej till sovmorgon!

Förresten så har min mobil gått sönder. Stjärn-knappen har slutat funka och det är den man använder för att låsa upp mobilen. Tillsist blev jag så arg att jag knäckte mobilen. Så nu funkar den definitivt inte. Så nu har jag en gammal nokia från 90-talet och snart knäcker jag väl den också på mitten, den vill inte som jag vill! Och alltihop är Cillas fel. Hon kastade min mobil i väggen en gång och sen dess har den vatt lite handikappad. Får väl faktutrera henne för en ny!

Jag & den omtalade 90-tals mobilen. I bakgrunden kan ni även skåda mig som 9-åring...


En helt vanlig fredag

Ännu en fredag kväll som jag sitter hemma.. Vet inte vad som hänt med mig?! Jag är inte alls sugen på att festa längre, det händer väl emellan åt att det kommer ett sug men det försvinner lika fort igen.
Men nästa fredag, då är det lön, Jossan är ledig så då jäklar är det utgång som gäller!

Funderade ett tag på att festa till det lite idag, men va inte hemma för ens halv 9, och jag är sjukt sleten efter 2 långa jobbedagar, så icke. Det känns ju verkligen inte bättre heller när jag vet att det är 5 dagar till med slit innan jag får vila. Så ikväll får det bara bli en lugn hemma kväll, har några avsnitt kvar av sex and the city-boxen och två påsar morötter så det lär inte gå nån nöd på mig.

Idag på jobbet har det vatt såkallad "Full Operations Review" som är precis som det låter. Det har vatt en tjej och inspekterat allt. I princip lyft på alla mattor för att kolla om där ligger damm osv. Så hela veckan har gått åt till att städa och idag skulle allt vara tipptopp. Sjukt jobbigt när det är låååångt ifrån det annars. haha. Men jag lyckades i alla fall skärpa till mig och koncentrera mig till 100& och klantade inte mig någonting. Både jag och många andra va sjukt stolta över mig! heheh.
Det är inte lätt när man heter Linn Hansson inte.

nej, nu säger jag tack för kaffet!


Tisdag

Klockan är bara halv 2 och jag har redan hunnit med massor med saker! Det lönar sig att gå upp tidigt, men jäklar vad trött jag va "imorse" när klockan ringde 10.15. Det känndes som om klockan va 6 på morgonen och ögonen ville verkligen inte öppna sig. haha, hur ska det då gå imon när jag ska upp kl 8?!

Har precis vatt i halmstad en sväng. Hämtade ut tims dator, åt på hello, bokade körlektioner och hälsade på Cilla på jobbet. Nu funderar jag på att gå och vila en timme eller två innan jag och Felicia ska åka och simma. Vad ska man annars göra liksom? haha.

Ja, det går bra med mitt "nya liv". Har redan ätit ute, druckit en milkshake och nu funderar jag på att gå och sova.
BRA! Men jag ska ju som sagt faktiskt och simma sen i alla fall, alltid något!
Dessutom är jag i lilla tjärby så finns inte så mycket annat vettigt att göra...

Hej på er!

Ny vecka...

..nya möjligheter.

Från och med idag ska jag försöka få lite ordning på mitt liv.
Jag har hört att man inte ska ställa för högra krav på sig själv för det är oftast då man misslyckas...
Men här är i alla fall vad jag har tänkt mig.

Mindre onyttigheter och mer nyttigheter
- Inget godis eller läsk på veckorna
- Endast äta på jobbet en dag i veckan
- Äta nyttigare överhuvudtaget
- Motionera mera



Bli rik -
Eller i alla fall spara mer pengar
- Inte äta ute så ofta
- Tänka en extra gång innan jag köper något



Ta tag i mitt liv
- Jobba så mycket som möjligt
- Inte sova bort hela dagarna när jag är ledig
- Ta tag i fotograferandet



Det låter väl inte som några orimliga krav? Egentligen borde det va hur lätt som helst ju...

Söndagsmys

Tacomys med syster




Filmmys

13 september 2009


Det blev en trevlig dag igår på marknaden med Tim Isac och Fanny. Höstsolens strålar värmde och jag hade kjol på mig. Köpte massa goda marknadskaramaller, godisremmar och nygjorda munkar, sånt som hör marknader till.

Kvällen spenderades hemma i min mysiga säng med ett gäng avsnitt sex and the city och mina karameller, och sen åkte jag till jobbet vid halv 10, hela natten bestod av jobb, sjukt mycket att göra, och vid kvart i 6 imorse intog jag sängen hemma hos min kära syster.

Och det är även där jag befinner mig just nu. Väntar på att hon ska jobba hem från jobbet så vi kan gå och handla. Ikväll blir det lite systermys med tacos och film och sådär. :)

Är ledig måndag och tisdag denna veckan, och sen blir det jobb varje dag ända fram tills den 26. Kommer jag att överleva? Tveksamt. Min fot gör dessutom massa ont hela tiden, det är inte kul!

För övrigt tycker jag det va lite väl dålig respons på "vem är du?"-inlägget! Va bara Jossan som svara, och hon vet jag ju dessutom redan om att hon läser min blogg. Så kom igen nu, fuckfaces, skriv!

Nu ringde Emmi så ska gå och möta henne nu. hej på dig!


Vem är du?

Vem är du? Vem är jag? Levande charader...

Oj ett inlägg till! Japps, jag försöker slå världrekord i bloggning, just precis, det är det jag håller på med.

Nejdå, men jag har som sagt för mycket fritid och därför tänkte JAG be ER, mina vänner, om en liten enkel sak.
Jag vet ju att ni är en och annan som läser, men jag vet inte vilka ni är...
Frågan är ju om det ens är någon intressant person som läser mitt babbel eller om hälften av alla som läser består av snokiga släktingar.

Så släng iväg ett hej och hå i en kommentar vettja, där ni skiver vem ni är, och för att göra det hela lite mer spännande kan ni få ställa en frågfa till mig, vad ni vill, som jag måste svara på... Så lägger jag upp alla frågor och svar här i ett inlägg sen?

hahah, japp, jag sa ju det, jag har för mycket fritid..


geografi lektion


majsbajskaffekopp.

Nu är jag hemma från jobbet. Inte för att jag kom hem nu, har vatt hemma sen halv 10, men ja, hemma är jag i alla fall...

Kände mig lite som blondinbella eller kenza innan när jag plockade fram datorn uppe i personalrummet på jobbet. hahah, tur att ingen såg mig!

Nu sitter jag här, nyduschad, nerbäddad i min säng och jäspar med jämna mellanrum. Men icke tänker jag gå och lägga mig, jag måste va upp tills minst halv 2 så kan jag skörda mina pumpor på farmville, haha. nej jag är ingen nörd, jag har bara för mycket fritid!

Nu är Cillapilla framme i norge, jag vill som sagt också dit! Fast en bra bit snett ner mot vänster istället. Ja det hade vatt fint! Eller om man får välja fritt, så en jäkla bra bit snett ner mot höger och Alanya. Det hade också varit jäkligt fint ska jag be att få tala om!


Ni hajjar?


Men nej, nu är jag i Sverige och Knäred och man får väl helt enkelt försöka ta och göra det bästa av situationen.
Så imorgon ska jag och tre av mina medmänniskor bege oss till marakryd för höstmarknad. Förr va det tradition att åka dit, men nu har jag inte vatt där på 100 år, okej jag vet, jag har inte levt i 100 år, blablabla, men ni förstår vad jag menar, det var jäkligt längesen jag va där så det ska bli trevligt!

Nä nu babblar jag bara massa.. Hepåre!

Hej från jobbet!

"Råkade" få med mig datorn till jobbet idag... jag säger bara en sak, farmville. haha.

Så slänger in en liten bild, bara för att. hahah.



japp, här sitter jag alltså och farmar. Bara 2 och en halvtimme kvar, sen slutar jag.
Men nu är min rast slut, så, dags att återgå till det hårda arbetet här på mc donalds. haha.


sommaren 09

Nu sitter jag och lyssnar på Walking in Memphis, min och Emilias kareokelåt nr1 och tänker på alla galna corner-kvällar sommaren bjudit på.

Denna sommaren har verkligen varit sjukt bra! Nästan en sommaren-07 sommar, och den sommaren va galet bra!
Vädret skulle bara varit bättre så hade sommaren-09 vatt en 10-poängare. Jag har verkligen levt livet och haft sjukt kul när jag tänker efter!

Ge mig mer äventyr och fler fartfyllda nätter!

mysdag


Idag har jag varit ledig, (jag har dock vatt ledig både i månagds och tisdags också, men ändå) så dagen har spenderats med två av mina bästa och äldsta vänner.

Vi tog oss en tur ut i smålands skogar till Stockhultsgården. Det en "te-bod" mitt ute i skogen där dom har miljarder olika tesorter, och även lite fika. Vi satt där ute i skogen, drack vårt te, åt chokladkaka och pratade om livet samtidigt som september-solens strålar värmde oss. mys på hög nivå!


Chokladkaka                                               Mina två favoriter skålar i te't


Turistbild nr1

Kvällen har spenderats framför tvn med en skål morötter och chipotlesås. Den såsen kan vara mc donalds bästa påfund, någonsin. Så sjukt god! mjaooou.

Nu blir det några avsnitt sex and the city sen ska jag sova. Jobb imorgon 11.45-20. Så det blir en lugn hemma-fredags-kväll även imorgon. Cilla den grisen ska till norge, bööö, jag vill också dit!

HEJDO!

Albin hälsar!

Lång dag

Idag har det varit en lång dag... Kan bero på att jag gick upp redan vid 10 idag och inte sov bort halva dagen som jag gjort den senaste tiden..

Började i alla fall dagen med en visit i kyrkan, är det söndag så är det ju. haha. Nej men det var typ tacksägelese eller va det heter, prästen läser upp dem som dött den senaste tiden, och där var ju gammelmormor inräknad..

Egentligen inget speciellt, men jag gick dit för gammelmormors skull. Minns inte om jag va där förra året när gammelmorfar dog men det tror jag nästan inte. Men gammelmormor var väldigt troende, så på nått sätt känns det som om att det var en självklarhet att vi alla gick dit.

Efter ett ha hållt på att somna x-antal gånger under en och en halvtimme i kyrkan kom pappa och hämtade upp oss och vi begav oss in till halmstad och B&B för bowling och kusinträff. Att bowla med en stukad fot var kanske inte världens bästa idé, och det tog ett tag innan jag kom på hur jag skulle göra för att belasta foten så lite som möjligt samtidigt som jag gjorde strike ;) heheh
Vi var uppdelade på 5 banor, och jag & pappa kom på delad första plats på vår bana!

Efter bowlingen blev det mat på Asian Palace. Jag slog på stort och beställde in "3 små rätter" som bestod av kycklingcurry, biff-nånting, och friterad kyckling med sötsur sås. Riktigt gott! Till efterrätt blev det såklart glass med friterad banan. mmhm!


En liten del av kusingänget, fattades 7 stycken tror jag..


Alla hugger in på maten!


Min mat, SJUKT GOTT!

Trots att dom flesta kusinerna bor inom 4 mils avstånd, och tillomed många i knäred ses vi nästan aldrig.
Sjukt dåligt egentligen, för när vi väl ses har vi jättetrevligt. Men vi får väl skylla på våra pappor, som har lite svårt för att hålla sams och därför har vi aldrig haft nån jättenära relation till varandra. Men det ska det bli ändring på om jag får bestämma! :)

När jag kom hem kollade jag på några sex and the city avsnitt och sov i 2 timmar.

Nu blir det popcorn och o.c! varför gå och lägga sig när man kan va vaken liksom?! haha

Till en ängel

R.I.P Zofia, min gammelmormor.

1925.04.01-2009.09.05

Till en ängel

För att lyssna på låten, klicka här


Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går
Är du här hos mig nu

Jag lever, Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig, Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Jag kan se att det som var
Leder till nåt mer
Jag kan känna hur min rädsla flyr,
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr
Kan du höra mig nu

Jag lever, Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig, Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar...

Klanten Linn

Jag har gjort det igen...  Jag ramlade ner för källartrappan och min fot är nu kaputt.

Jag kunde knappt röra foten och det gjorde så sjukt ont att jag mådde illa och höll på att svimma så det va bara att packa in sg i bilen, med fruktan för att foten va bruten och åka in till akuten. För en gångs skull gick det fort där och efter bara 2 timmar fick vi veta att den inte var bruten, tack och lov, utan bara en rejäl stukning. Tacka gud för det!

Skulle egentligen ha jobbat 20-04 inatt, och för en gångsskull va jag faktiskt sugen på att jobba till och med. Men icke. Så nu sitter jag här, och precis som dom senaste kvällarna blir det en lugn hemmakväll med film och godis.
Men det är inte fel det heller!

Jag får ju mer tid över till att farma på fb ;) heheh



Den nya designen

Om ni inte kan se den nya designen, prova att uppdatera sidan genom att trycka på f5 på tangentbordet så ska det nog funka!

Annars så är jag fortfarade sjuk, näsan rinner dubbelt så mycket och huvudet dunkar. Jag nyser och hostar om vartannat inte kul.. Men jag överlever förhoppningsvis!

Nu blir det filmmys.

hejdo!

Svininfluensan


Jag tror jag har fått svininfluensan. Näsan rinner floder och jag hostar hela tiden. Jag kommer dö. Åh nej!

För övrigt så har jag köttat sönder mina fingrar också. Eller inte köttat, mera cuttat. Ni vet papercut, bara det att pappret inte va gjort av papper utan av rostfritt stål och ca 5mm tjockt. AJ!

Men har man svininfluensan och är döendes är det väl ingenting att klaga över..
Dessutom får jag ju ha sånna här sjukt snygga "livsmedeles-plåster" att pryda fingrarna med. yay!



Jag förstår inte vad jag gör uppe nu egentligen. Kl 8 ikväll låg jag helt död på soffan och bara väntade på att klockan åtminstone skulle bli 10 så jag skulle få gå och lägga mig.. Men nähä. Klockan är 1 och jag är fortfarande vaken...

Nej jag måste sova. Fast först ett avsnitt sex and the city, som lätt blir till två, eller tre..


Jobbedags

Idag ser jag ut såhär :)



Om en halvtimme ska jag och mamma köra in till stan, boka lite fler körlektioner och sen väntar jobb hela kvällen.. 17-00, sen hem till cilla och sova lite och sen börjar jag kl 9 imorgonbitti igen. Alltså är jag mer eller mindre okontaktbar tills imorgon kväll efter kl 18.

Katching!



Ny design

Ja, som ni ser så har jag lyckats fixa till en ny design... Dock har jag inte utformat designen själv, den liknar mer eller mindre stilmallen som jag valt och sen har jag bara bytat färgerna och bilderna ungefär, haha.

Ibland önskar jag att jag lyssnat bättre på webdesigns lektionerna, för då hade jag haft en feeete-snygg design.
Men, vem fan bryr sig, egentligen?! Jag antar att ni skulle fortsätta att läsa här även om jag bara hade nån av blogg.se's designer.

Nog pratat om designer. Nu har jag en ny, och så är det me det, och jag kan där med strycka ännu en punkt i min lista..

Och tro det eller ej, så var jag faktiskt och tränade innan och kan därför stryka en punk till.
Det var såhär nära - (visar en cm mellan tummen och pekfingret) att jag tänkte skita i det och ligga kvar hemma i sängen och kolla på satc istället, men iche!
Jag hoppade i träningskläderna och letade upp mina gympadojor och sen va det bara att köra på!

Idag tränade vi.. hmm.. nån speciell muskel i armarna som jag inte vet vad den heter, bröst och mage. Jag vann!
Frågan är om jag kommer kunna röra mig imorgon? Än mindre jobba.. Just nu känns det sjukt tungt i armarna, dom bara hänger där. Det gör dom väl alltid i och för sig, men ja, ni fattar!
Och ja, jag har stretchat, men det brukar inte hjälpa. Men vi får se, vi får se.


hahah, den bjuder jag på! Men liksom, kolla in beffen! hmmm..


Slänger in en bild på Tommy med, bara för att han INTE va med och tränade idag.. mes!


- Skicka in jobbansökningarna
- Framkalla foton
- Fixa ny header och design till bloggen
- lägga upp alanya bilderna på fb
- Träna


Yes, two things more to do, men vet ni vad? Jag sparar dom tills imorgon för nu ska jag sova.
Och dessutom ställa klockan på 10. Inte för att jag vet vad jag ska göra uppe så tidigt, men det är väl lika bra..

Godnatt på er!

RSS 2.0