Thailand - Dag 3

Nu är vi inne på vår tredje dag här på Thailand, och vår andra riktiga hela dag.
Jag och Isac kunde verkligen inte somna inatt så vi for runt här i vår lilla hydda. haha, så imorse när klockan ringde var vi riktigt trötta. Men vi lyckades ta oss upp och frukosten var precis lika god som igår och vi åt så att magarna nästan sprack. Mätta och belåtna begav vi oss även denna dag ner till stranden.

Jag tyckte vi skulle prova på nått nytt så vi begav oss till andra änden av stranden här i Kamala. Hur det nu än kan vara möjligt så var där ännu finare än där vi va igår. Helt vit strand och kristallklart vatten. Dessutom var där inte lika många försäljare så det var skönt.

Men av de få försäljare som kom lyckades jag köpa på mig en jättefin sjal för 40 kr och grillad majs för 10 kr. haha. Cilla har tipsat om det så när han kom var det bara att prova på, och det var gott!

När vi tröttnat på att ligga still på solstolen och plaska runt i vattnet bestämde vi oss för att åka bananbåt efter en motorbåt.
Det var riktigt kul och härligt! Dock ramlade morfar av efter ca 2 minuter och sen kom han inte upp igen så han fick åka med motorbåten istället, men han var lika glad för det. Jag lyckades ramla av 3 gånger under de 15 minuter vi åkte, hahah.

När vi kom i land igen började det bli ganska mulet så Isac & Linus gick och klippte sig. Thailändarna var riktigt duktiga och noggranna frisörer, och billiga! Ca 50 kr kostade det per person att klippa sig. Synd bara att jag redan har så kort hår annars hade jag nog också slagit till!

Medans vi satt hos frisören började regnet vräka ner utanför så istället för att gå tillbaka till stranden igen gick vi till ett matställe och åt lite. Solen började titta fram igen och vi spenderade nån timme i poolen på hotellet iinnan det var dags för att göra sig lite i ordning för kvällen. Gjorde återbesök hos skräddaren för att prova klänningen. Det kommer nog bli bra. Men framförallt billigt, för under 1000-lappen får jag min egna uppsydda klänning, inte helt fel!

Sen har jag nog inte så mycket mer att säga, resten av kvällen spenderades med att äta, hahah. Pommes, kyckling och vitlöksbröd + två color och sen en glass-efterrätt på det. Alltihopa för 70 kr. Inte så pjåkigt faktiskt.

Bilder finner du på min bilddagbok. Dock inte från idag för det har jag inte hunnit med ännu, dom kommer imorgon för  nu måste jag sova. Klockan är halv 2 här och vi ska upp kl 8 för vi ska iväg med en båt... Bye bye!

Thailand - dag 2

Vår första riktiga dag i Thailand bestod självklart av en massa sol och bad! Jag har sagt det innan men jag måste säga det igen, här är helt underbart!

Dagen började med frukost på hotellet, som var sjukt god. Det fanns miljoner saker att välja på, allt ifrån flingor och frukt till ris och pannkakor. Så efter en frukost där håller man sig mätt ett bra tag kan jag lova! Dock inte lika kul för magen som resulterar i en gravidmage. Perfekt på stranden! mööö.

Stranden var iallafall riktigt fin och vattnet var klart och runt 28-30 grader varmt. Sjukt skönt! Jag låg mest i vattnet hela tiden för det var verkligen riktigt härligt! Dessutom slipper man alla jobbiga försäljare då som kommer fram ungefär var femte minut och säljer både det ena och det andra. 

På kvällen tog vi en tuktuk (ca 1 km, hahah, men bara för att liksom) till kamalas lokala marknad. Vilket var en gigantiskt stor marknad med allt man kan tänka sig. Kläder, mat, smycken, smink, elektronik, ja allt. Det är för det mesta där invånarna här i kamala handlar sina kläder och sin mat så det mesta var billigt eftersom det redan var "thai" priser och inget man behövde pruta på. Där fanns så sjukt mycket som jag kunde tänka mig köpa men jag var duktig och höll hårt i plånboken. Det ända som införskaffades var två ÄKTA Ray-Ban sobrillor för 25 kr styck. ;)  haha.

Efter marknaden var vi hungriga så vi bestämde oss för att äta på en restaurang uppe på ett tak typ. Det var riktigt mysigt, och VARMT! Jag åt friterad kyckling med ris och sötsursås, mycket gott! Hela kalaset för 5 personer gick på ca 200 svenska, det är billigt!

Efter maten begav vi oss till en omtalad skräddare här i Kamala med en svensk fru för att sy upp en bakklänning till mig. Egentligen visste jag ju hur jag ville att den skulle se ut, men smart som jag är har jag inte fått med mig bilden hit och jag är sämst på att rita. Så jag letade upp en färdig modell i en katalog istället som jag sen ändra om lite på så den blev som jag ville ha den. Det blir nog bra :)

Eftersom kamala är en sån pass liten by händer här inte speciellt mycket på kvällarna så resten av kvällen spenderades på hotellet framför datan... haha, jag är i THAILAND, och så sitter jag framför datan. NÖRD!

Bilder finns som sagt på bilddagboken



Thailand - Resan och dag 1

Vi  började som sagt resan hit med buss från Halmstad med resten av "Bendt bil-gänget" som typ bestod av 90% pensionärer, 7% barn och 3% 18-25 åringar. hahah. Linus somnade redan innan bussen börjat rulla men jag höll mig vaken, allt för att kunna sova på planet... Men icke.
Det var jobbigare att flygga än vad jag tänkt mig. Jag sov nästan ingenting eftersom så fort jag somnat sprätte antingen Felicia eller mormor runder i sin stol så jag vaknade till hela tiden. Men när klockan va runt halv 5 på morgonen lyckades jag äntligen somna och sov tills kl 6 när det va dags för frukost. Som faktiskt, var väldigt god! Äggröra, med stekt potatis och tomatsås. Underlig frukost, men jag tror faktiskt att min lite kräsna attityd till mat börjar försvinna. Vad säger du om det Jossan? :D

Strax efter 9, svensk tid, landade vi här i Thailand och möttes av en fuktig med underbart varm luft. Här är verkligen sjukt varmt, runt 30-40 grader dygnet runt. Men jag klagar inte, verkligen inte! Det är helt underbart!

Efter att vi hämtat våra väskor stuvades vi in i en varm buss utan ac för att bli förflyttade till vårt hotell. Svetten rann i floder kan jag säga. Inte så fräsht. Väl framme på hotellet fick jag sköta inchekningen och det gick kalas, vi fick våra rum, eller bungalows fort och slängde fort in väskorna och sen var det poolen som gällde direkt!

Frammåt kvällen tog vi en tripp ner till stranden (ca 100m) och kollade på solnedgången och sen blev det mat på Salt & Pepper. Jag gick in för det thailändska och provade på ris med kyckling & stark currysås, inte helt fel!

Sen gick vi och kollade runt lite i affärer en stund, jag har dock bestämt mig för att inte shoppa för ens sista veckan, vi får väl se hur det går. Resten av "gänget" har alla redan lyckats köpa på sig något, men inte jag. Ganska duktig för att heta Linn Hansson i alla fall...

Spana in min bilddagbok för bilder linnkanpinnkan.bilddagboken.se

Hejdå Sverige!

Yes, nu är det snart dags att ge sig ut på resande fot!

Ska bara sminka mig, packa ihop det sista och sen bege mig hem till mormor & morfar där en taxi kommer och hämtar oss vid halv 5 som ska ta oss till Halmstad. Därifrån ska vi åka en gemensam buss ner till Malmö och flygplatsen med resten av de som också ska med på samma resa. 22.35 ikväll lyfter planet och vi är framme i Thailand runt 9 tiden imorgonbitti, svensk tid, Thailändsktid så är klockan då 15 eftersom det skiljer 6 timmar...

Detta blir mitt sista inlägg för idag, men om det är som hotellet lovat så ska det finnas trådlöst internet i varje rum så förhoppningsvis kommer det upp ett nytt inlägg redan imorgon :)

Ha det så bra allihopa här hemma, sakna mig inte allt för mycket!
Jag lovar att sola och bada åt er alla! :)

lots of love!

Mindre än 13 timmar kvar

Även idag är klockan runt kvart över 10 när jag börjar skriva detta, och även idag vaknade jag vid halv 10. Lite smålustigt faktiskt.

Vaknade första gången vid 6 när Benny väckte mig för att säga hejdå, sen dess har jag sovit skitdåligt.
Har typ vaknat varje timme och varit jättepigg, men tyckte det kändes lite tidigt att gå upp redan kl 7, så har tvingat mig själv att somna om från dess, och på köpet har jag drömt en massa mongodrömmar. T.ex. att vi missade bussen som ska ta oss ner till flygplatsen och massa annat, haha. Nu börjar nog resefebern komma. (Vilket för mig inte än någon feber, utan bara något man säger!)

Om bara 13 timmar sitter jag på flyget som ska ta mig till Thailand, fyfan, har nog inte fattat det än. Har gått och längtat varje dag i 5 månader och nu är det bara 13 timmar kvar. Underbart!

Älskling sover fortfaranade så passar på att skriva detta nu, sen ska det mysas resten av dagen :)

Haha, att jag är lite tankspridd är väl inget nytt men igår överträffade jag nog mig själv. En dag innan vi ska åka ringer mamma mig och frågar var jag har mitt pass?! Eeehh, ojdå, jag hade inte en jävla aning om var jag hade mitt pass...
Börjar känna lite småttpanik, jag har faktiskt lyckats med att slarva bort det en gång innan då vi inte hittade det på typ 2 månader så att det skulle vara borta nu är ju ingen omöjlighet. Men som tur va hittade mamma det efter en halvtimme typ. Snacka om lättnad!

Som grädde på moset kan jag även berätta att jag inte hittade mina pengar som jag växlar in. Yey, slarvmaja nr1! Men efter lite letande hittade jag dem :)

Nej nu vakna tim! Slänger nog iväg ett litet inlägg till innan vi åker.

Morgonpigg

Klockan är bara kvar över 10, jag är ledig, och jag är VAKEN!
Vaknade vid halv 10, låg och vände och vred på mig allt för att sova lite till men det gick inte. Dock kanske det beror på att jag somnade runt 11-tiden igår...

Jag undrar om jag kommer ha lika lätt för att somna ikväll?! Än så länge är jag inte nervös eller något, men det kommer nog.
Kanske. Eller snarare kommer jag få ont i magen och ångest över att åka ifrån Tim så länge..
Kommer ihåg förra vintern när vi skulle åka upp till Piteå, först kunde jag absolut inte somna på kvällen och dagen efter grät jag hela morgonen, hahaha. Jag är så töntig! Men så är det när man är "gifta". Men jag klarar mig nog. Värre för Tim egentligen som är kvar hemma... DET hade jag nog inte pallat.

Nä nu ska jag krypa ner igen och pussa lite på min älskling!

Dum blondin

Idag blev jag klassad som en äkta blondin första gången på jobbet. Det har faktiskt aldrig hänt innan, (i alla fall inte så att jag har hört det, men kan tänka mig att några kanske tänkt det) så jag kan nog minnsan vara smart när jag vill. Vad som hände behöver vi dock inte gå in på... Carro sa i alla fall att att även om jag så skulle färga mitt hår svart nu så skulle jag alltid vara en dum blondin i hennes ögon. Pfft! Ska hon säga!

(Upptäckte precis nu när jag skriver detta att jag har fullt med chokladsås i håret... Längst upp vid hårbottnen... Undra hur det hamnat där?!) Det va bara en liten parentes som Anette brukade säga... Ja vad vet jag, hon kanske säger det än i dag, men inte till mig.

Men i alla fall, jag har som sagt jobbat idag. 11.30-18.30. Fick jobba över en och en halvtimme, men vet ni vad? Det kan jag stå ut med just nu. Detta var min sista jobbedag på 19 dagar så jag klagar inte. Så länge har jag inte varit ledig sen... förra året i maj?! Så det ska bli riktigt skönt, men tror dock jag kommer sakna jobbet efter en vecka eller nått... Men i så fall kan jag ju alltid surfa in lite på mctime och kolla läget ;) hahah.

Nej nu ska jag & älskling mysa och kolla på "Inspector gadget". haha. Kommer ni ihåg den filmen? :D

Packnings assistent, ja tack!

Det är verkligen sjukt svårt att packa. Vad ska man ha med sig? Vad ska man inte ha med sig? Tror jag har plockat fram, tatt bort, lagt till, tatt bort 100 gånger på en timme...

Så nu tänkte jag be alla thailandsproffs, eller reseproffs överhuvudtaget om hjälp..

Just nu ser min resväska ut på följande sätt i klädväg... (Räkna med att jag nästan alltid lyckas spilla, eller på något annat sätt smutsa ner mig)

- 4 par shorts (Två i jeans, ett par korta "vanliga" och ett par träningsshorts typ.)
- 5 klänningar
- 2 tunikor
- 2 linnen
- 2 sov-tröjor
- 4 koftor (två långarmade, en trekvarts och en kort)
- 2 par tights
- 3 bikinis
- 4 sockar
- 12 trosor
- 2 ballerina-skor

Det var nog det hela. Så, är det något jag har glömt? Är det något som jag har för mycket eller för lite av?



What's the weather like?



Mja, jag va lite orolig där ett tag när det bara va åska & regn varje dag
men nu ser det ju ut att bli bättre lagom tills vi kommer dit :)

En vanlig söndag

Denna söndag har spenderats precis som alltid. Myst i sängen halva dagen med mitt hjärta, och sen söndagsmiddag hos pappa. Idag lagade jag maten, det blev potatismos och köttfärsås. De flesta tycker nog det låter konstigt, men riktigt gott är det!
Mätt blir man också, mosen säger bara propp!

Det blev ganska mycket mat över så jag beslutade mig för att för första gånen ta med mig en riktig matlåda till jobbet, så nu ligger det i kylen och väntar på att ätas upp. Frågan är bara om jag kommer vara lika säker över mitt beslut imorgon. Rester är inte riktigt min starka sida om man säger så... Tror jag har en liten fobi för mat som inte är ny och fräsh. Men nu ska vi väl se om jag lyckas komma över den imorgon... Det är ju värt ett försök i alla fall, och annars ligger där nog några chees och väntar på mig ;)

Nu sitter jag hemma i soffan med mamma & benny, och totte i knät och kollar på Beck. En helt vanlig söndag för mig. Dock brukar även popcorn och en pojkvän vara involverade, men inte idag inte.

Nej dags att kolla vidare...

KAOS

Jag kan då lova er att jag inte kommer köra bil där nere i alla fall...


3 dagar kvar

Hör (läs) och häppna!

Ännu ett inlägg inom en 24-timmars period. Men så är det alltid, det är kul i början, sen känner man sig tvingad att skriva och då är det inte lika kul längre...

Men i alla fall, angående den här bloggen tyckte min kära syster att en resedagbok hade varit bättre. Antar att hon menar på resedagboken.se eller liknanade... Men det tycker inte jag alls är en bra idé, detta är ju min resedagbok + att jag förhoppningsvis kommer fortsätta skriva i den när vi kommit hem igen... Det är ju trots allt kanske den bästa tiden av mitt liv som jag har framför mig nu, balen, studenten, sommar och ja, bara vara fri och leva livet! Det kan ju vara värt att minnas.

Idag är det i alla fall tre dagar kvar tills vi beger oss. Behöver jag säga att jag längtar?!
Tiden har gått fort. När vi bokade var det 5 månader tills vi skulle åka, och nu, helt plötsligt är det bara 3 dagar.
De senaste två veckorna har känts som år och dar jämfört med de 4 första månaderna...







Livet som blondin

Ja, ni läste/såg rätt! Jag är tillbaka i bloggvärlden igen. Vet inte hur många gånger jag börjat ett inlägg på liknanade sätt, men många är det nu i alla fall. Och precis som alla andra gånger så är jag även denna gången "här för att stanna".
Jag vet att Jossan kommer känna lite frustration när hon läser det här!  Jag minns såväl hennes kommentar när jag startade min förra blogg, som även den var "här för att stanna".

Nåväl, vi får väl se hur det blir med den saken men denna gången känns det seriöst. Ja menar, mitt bloggnamn denna gången säger ju allt. Egentligen tyckte jag "livetsomsmartblondin" hade passat bättre men det hade blivit lite långt.

Nu kankse ni undrar vad som fick mig att ännu en gång försöka med något som i stort sätt är omöjligt för min del?!
Jo! På onsdag åker jag till Thailand och då tänkte jag att det kan ju vara trevligt att minnas vad man har för sig där nere, och eftersom jag då är en sån god vän tänkte jag även dela med mig av min förhoppningsvis underbara vistelse till er mina vänner, vilket då resulterade i en blogg. Det låter väl bra?

Så nu gör vi ett försök. igen. Mutor så som pengar, mat och kläder fungerar utmärkt om här börjar bli tomt...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0