Thailand - dag 12

Idag bestämde sig mormor och morfar för att det var dags att uppleva lite mer av Phuket än bara sol och bad.
Så för 2000 bath, ca 500 svenska kr, fick vi en heldag med en tuk-tuk som tog oss precis vart vi ville.

Vi började med att åka och kolla på elefanter, och man fick även rida om man ville det. Men det var fett varmt så ingen va sugen på att sitta och svettas på en elefant i 45 minuter, så vi åkte vidare. Toggisen tog oss vidare till en "ap-cirkus". Vi betalade en fet summa för att få konmma in, och väl inne ville man bara gå ut igen. Jag tyckte så himla synd om de stackars aporna. Där satt dom fastkedjade med en 1 meter lång kedja och gjorde bakåtvolter på stället bara för de va så rastlösa, några andra apor satt inburade i en 1x1m bur. usch det gjorde ont i hjärtat att se. Så detta är verkligen inget jag rekommenderar!

Efter detta vill vi "barn" helst av allt bara åka tillbaka igen för att bada och sola, alltså det var galet varmt denna dagen också, fast man satt i skuggan svettades man så solen rann, så ja, helst av allt hade man legat i vattnet hela dagen.

Men istället fortsatte vi vår färd för att se "Big Buddah" som är en 45 meter hög Buddah figur. Dock vet vi inte om det där med 45 meter stämmer för den är verkligen galet stor... Men i alla fall, det var häftigt att se!
Precis jämte låg även ett tempel som vi besökte, innan vi fick gå in var vi tvungen att ta på oss en sarong för att täcka våra bara ben, och lägga en sjal över axlarna.

Inne i templet satt munkar och folk som bad, det doftade gott av rökelser. Det var en mäktig känsla, och allt ihopa det här var faktiskt häftigt att ha upplevt.

Som sista etapp på vår rundtur åkte vi till Phukets största tempel, Wat Chalong. Även detta var häftigt att se! Så stort, så mycket guld och så vackert!

Dock passar nog sånna här utflykter bättre än dag då solen väljer att inte titta fram. Jag har nog aldrig upplevt sådan värme tidigare, eller jo, på bastuviftningen, hahah, men inte "utomhus" i alla fall!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0